Blog Entry

Hideous! (1997)

esmaspäev, juuni 18, 2007 by , under


Režissöö: Charles Band
Osades: Michael Citriniti, Rhonda Griffin, Mel Johnson Jr., Jacqueline Lovell, Tracie May jt.
Filmi pikkus: 82 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0119288/

"Deformed. Devious. Depraved."

Charles Band on juba sama legendaarne tegelane b-filmi maailmas kui Roger Corman. Mõlemat valdab ühine huvi luua võimalikult odavaid ja juustuseid filme ja nende pealt maksimum sisse kasseerida. Eks selline siht peab igal korraliku filmirežissööril ees olema, kuid need kaks kasutavad seda kõikvõimalikel viisidel ära ja toovad alati mängu enda veidrad ideed ja fantaasiad. Charles Band on meieni toonud pea veerandsada kaheldava väärtusega filmi, kord lavastaja-, kord produtsenditoolis istudes. Viimane neist - "Evil Bong" - jäi minu silmis üpriski nõrgaks, kuid siiski samal ajal järelemõeldes üsnagi originaalseks käkiks (loe ka väikest arvustust - link).


Kui reoveest leitakse moondunud inimloode, hõõruvad selliste veidruste kollektsionäärid käsi. Peale suuri rahasummasid ja relvaga vehkimist on friikjäänus lõpuks Dr. Lorca lossis varjul. Seda, mis algselt oli tema, tuleb eradetektiiviga ja friikide diileriga tagasi nõudma Napoleon Lazar, mees, kellel on raha kui murdu ja armastus väärastunud asjade vastu. Lossis kembeldes aga ei pane keegi tähele, et loode on vahepeal ellu ärganud ja samas ellu äratanud ka teised kollektsioonis viibinud ebardid.


Rumeenias üles võetud film algas päris soliidselt, kui kujutas ebardite kollektsionääride omavahelist kemplemist. Kui aga mängu tulid juba limased ringi siblivad abordijäänused, langes filmi ka filmi nauditavus veidike. Nimelt oli alguses jõle palju sellist tahtmatut humoorit, kuid see samm-sammult muutus selliseks välja-pigistatud humooriks ja ei mõjunud enam nii värvikalt. Kui ebarditega oleks kaasnenud mingi õuduselement oleks vast asjad mõnusalt kokku loksunud, kuid režissöör otsustas rohkem rõhku panna komöödia poolele. Filmi viimase veerandi kohta võikski öelda - Üksinda kodus, ainult, et Macaulay Culkini asemel olid limased mutandid, kes raamatutest õppisid lugema ja seadsid lossis viibivatele lõkse üles, milles nii mõnigi enda elu lõpetas. Nagu b-filmile kohane võis ka siit erootikamaigu suhu saada - filmi parim stseen näiteks hõlmas gorillamaskis ja paljaste rindadega naist ning mainimist väärib ka stseen, kus üks lootejäänus hakkas seda tegema, millest ta ilma oli jäetud, nimelt naise rinda imema. Very nice! Parajalt nilbe aga antud kontekstis võimatult naljakas...

5/10

3 Responses to 'Hideous! (1997)'

18. juuni 2007, kell 02:32

Comment by Trash.

Gorilla screen on tase. Kihu tekkis filmigi näha. Endal just Ameerika libahunt Londonis pooleli aga kell nõuab peagi und.

18. juuni 2007, kell 02:38

Comment by paranoiadisco.

Taolised random asjad mulle selliste filmide puhul meeldivadki - gorilla maskis topless tsikk ähvardab relvaga neegrit ja hiljem röövib ta autost kasti deformeerunud lootega. Klassika!

18. juuni 2007, kell 10:23

Comment by H.

See oli tõesti super pilt! Ja stseeni seletus andis ka vürtsi juurde. =D