Blog Entry

Frostbiten / Frostbitten (2006)

laupäev, mai 09, 2009 by , under


Režissöör:
Anders Banke
Osades: Petra Nielsen, Carl-Åke Eriksson, Grete Havnesköld, Emma Åberg jt.
Filmi pikkus: 98 min.
Osades: http://www.imdb.com/title/tt0454457/

"One Month 'Til Dawn..."

Olin küll kuskilt kuulnud, et Kinomaja saal on läbinud väikse uuenduskuuri, kuid enda silmaga näinud polnud. Ausaltöeldes, olen Kinomaja külastanud vaid ühel PÖFFi seanssi (AMERICAN HARDCORE) raames, käinud seal paaril punk-kontserdil ja ühe breakcore-küttel (Enduser ja Bong-ra... fukk jee!). Kui nüüd selline võimalus kätte toodi, et saab ka peale saali üle vaatamise veel paari aasta vanust Rootsi õuduskomöödiat näha, ei tulnud pikalt mõelda. Otsisin peale tööpäeva lõppu üles sõbra ning asusin väsimust trotsides (enne kella 9 ärkamine tuleks seadusega ära keelata) Uus tn 3 poole.


Filmi keskmes on väike linnake Norrbotten Põhja-Rootsis, kuhu kolivad elama Saga ja tema arstist ema Annika. Annikale nimelt pakutakse töökohta kohalikus haiglas, kus töötab tema iidol professor Beckert. Professoril on aga räpane saladus, nimelt kandis ta teises Maailmasõjas natsimundrit ning keset lahingumöllu üksikus talumajas varju otsides vampiiride otsa sattus. Nüüd arstina proovib ta oma needust täiustada, et luua uus, võimsam vampiiri-rass. Kahjuks satuvad aga tema loodud tabletid kohalike noormeeste kätte, kes nende abil ühel majapeol melu üleval kavatsevad hoida. Ei lähegi kaua kui väikelinn verejanulisi vampiire täis on.


Oodatud verise ja lögase komöödia asemel serveeriti hoopiski noortele mõeldud vampiirifilmi, kus naljad olid enamjaolt puised ja verd pritsiti vaid pooleliitristest kokapudelitest. Midagi sellist on arvatavasti tulemuseks, kui ristata omavahel FROM DUSK TILL DAWN ja GINGER SNAPS ning tuua LET THE RIGHT ONE IN'st tuttavasse külma ja pimedasse Rootsi väikelinna. Tõsi küll, film omas momente, mis mind ja ülejäänud viite kinokülastajat muhelema ajas, kuid see kadus kokkuvõttes lihtsalt tobeda jandi sisse ära.

4/10

Eeskujulik grimmitöö

0 Responses to 'Frostbiten / Frostbitten (2006)'