Blog Entry

Mo / The Boxer's Omen (1983)

neljapäev, mai 28, 2009 by , under


Režissöör:
Chih-Hung Kwei
Osades: Somjai Boomsong, Phillip Ko, Bolo Yeung, Wai Lam jt.
Filmi pikkus: 105 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0085951/

Võin kohe ära mainida, et ootsin ja lootsin selle põhjal, mida kunagi selle HK filmi kohta lugesin, veidikene hullumeelsemat fantaasialendu. Chih-Hung Kwei teos jääb aga mu suure lemmiku Ngai Kai Lam'i parimatest paladest kaugele maha. Kuna aga sealse kino 80ndate ja 90ndate kolmanda kategooria alla lahterdatud kohati sürreaalsuseni kalduvad b-filmid on mu suur pool-salajane kirg, ei saa ma ettekuulutuse saanud poksija ja halbade kavatsustega Tai maagide omavahelisse kemplemisse külmalt suhtuda.


Hong Kongi poksija ja poolekohaga gängster Chan Hung lubab vennale, et maksab kätte viimase võitlusringis halvatuks peksnud Tai poksijale. Tänu salapärastele ilmutustele jõuab ta omadega aga budistlikusse kloostrisse, kus mungad hakkavad teda ette valmistama võitluseks musta maagiat valdava maagiga, kes peapreestri elutut keha needuse all hoiab ja seetõttu preestrit surematust saavutada takistab. Tuleb välja, et peapreester on teises elus olnud Chan Hung'i kaksikvend ja tänu sellele spirituaalsele sidemele ohustab must maagia ka otseselt tema elu.


Filmi kõige paremad hetked olid kõik seotud maagide ja Buddha poolt valgustatud poksija omavahelistele võitlustega. Mängus olid lendavad pead, verejanulised nahkhiired, roiskunud liha söömine ja selle hilisem välja oksendamine, silmadest tulevad laserid jms - sealse piirkonna musta maagia kujutamine enda parimas vormis. Kahjuks hakkas teema end filmi edenedes järjest enam kordama, sest kummist nahkhiired ja oasupist löga ei suutnud kolmandat korda enam soovitud üllatus-efekti pakkuda ja režissööri fantaasialend ei paistnud ka enam vajalikke kõrguseid vallutada suutvat. Suurepärane HK body horror hakkas järjest enam tahtmatult tekitatud huumoriga komejanti meenutama - jättis küll hea maitse suhu aga oodatud tulemust sealt välja pigistada ei suutnud.

2 Responses to 'Mo / The Boxer's Omen (1983)'

29. mai 2009, kell 13:11

Comment by Bruno.

Väga teema poster!

29. mai 2009, kell 21:00

Comment by Trash.

Raju komöödia! Kuld!