Blog Entry

Antikörper / Antibodies (2005)

neljapäev, märts 15, 2007 by , under


Režishöör: Christian Alvart
Osades: Wotan Wilke Möhring, Heinz Hoenig, André Hennicke, Ulrike Krumbiegel, Hauke Diekamp jt.
Filmi pikkus: 127 min.

"Evil is a virus"

Otsustasin ennast Korea kinost veits eemale kruttida. Kuna viimane kokkupuude Euro-horroriga oli hea ("Villmark", millest ma millalgi ka lähemalt kirjutan), siis otsustasin ma vahelduse mõttes just see Saksamaa thriller ära vaadata.


Suudetakse arreteerida sarimõrvar Gabriel Engel, kellele juba 6 aastat on ajujahti peetud. Roimarit sõidab linna üle kuulama ka väikelinna politseinik Michael Martens, kelle kodukandis on toimunud jõhkrast mõrvast pole kohalikud siiamaani toibunud - valitseb paranoia, süüdistatakse üksteist jne. Peasüüdlane on loomulikult sarimõrvar, kellelt Martens proovib tunnistust välja pressida, et külaelu jälle rööbastesse veereks. Kurikaelal on aga hoopistükis omad plaanid välja mõeldud.

Riided pidid niiiiii 90ndad olema...

No, esimese asjana tuli selle filmiga mulle loomalikult meelde Hannibal Lecteri filmid. Engeli jaoks oli herr Lecter kindlasti eeskuju, samasugune intelligentne tüüp, kellelt pealtnäha muidu selliseid vägitegusid ei ootakski. Kui kolkament esimest korda mõrvariga kohtub, küsibki Engel talt irooniaga, et keda sa ootasid siis - Hannibal Lecterit vääää ä? Film ise jäi veits keskpäraseks, midagi uut nagu pakkuda ei suutnud, samas ei kukkunud vanas rajas tampimine jälle väga juustuselt välja. Lühem oleks ka võinud olla - kaks tundi oli selle stoori jaoks selgelt liiga pikk aeg, s.t. palju ebavajalikku oli justkui sisse lükatud. Ühe korra vaatamine kõlbas küll, teist korda eriti enam puldi järgi ei haaraks.

5/10
IMDb

2 Responses to 'Antikörper / Antibodies (2005)'

18. märts 2007, kell 00:31

Comment by Trash.

Sakslastel on hea sarimõrvari film, kus ülekuulatav lihtsalt ühes toas jutustab oma tegudest. Olen proovind nime meeldetuletada aga siiani edutult.

18. märts 2007, kell 00:43

Comment by Trash.

Der Totmacher

Wiki ja IMDb abiga ikka jõudsin eesmärgini.