Blog Entry

Salinui chueok / Memories of Murder (2003)

kolmapäev, märts 07, 2007 by , under


Režishöör: Joon-ho Bong
Osades: Kang-ho Song, Sang-kyung Kim, Roe-ha Kim, Jae-ho Song, Hie-bong Byeon, Seo-hie Ko, No-shik Park jt.
Filmi pikkus: 132 min.

Joon-ho Bong'i viimane film "Gwoemul / The Host" rokkis viimati meil siinsamas PÖFFil. Mulle see film väga meeldis. Esialgu koletisehorrorina reklaamitud teos osutus tegelikult väga mõnusaks humoorikaks peredraamaks, koletis jäigi teisejärguliseks. Võtsin nüüd siis ette tema vanema linatüki "Salinui chueok", mis põhineb tõsielulistel sündmustel.

Uurijad ülekuulamas kohalikku ullikest

Kohaliku politseijaoskonna uurija Park Doo-man on nõutu - leitakse juba teine vägistatud/tapetud noor naine. Ta üritab iga hinna eest süüdlast tabada ja pea liigseks ka veidike asitõendeid võltsida, et igale kahtlusalusele mõrvad peale suruda. Talle saadetakse pealinnast Seoulist abiks osav ja oma asja täielikult tundev detektiiv Seo Tae-yoon. Mida rohkem laipasid välja ilmub, seda vähem hakkavad "linnapolitseinikku" võtted erinema "külapolitseiniku" omadest.


Peaks mainima, et kui film oli kuskil pool tunnikest käinud juba, siis mõtlesin ma, et huvitav, miks oli IMDb's žanridest ära märgitud draama ja müsteerium. Oli ju film selline mõnusalt koomiliste situatsioonidega ja tegelastega. Kuid mida rohkem tegevustik arenes, seda rohkem võttis võimust film tumedam pool - huumor lükati kõrvale ja draamaliin võttis ohjad enda kätte. See väga hea lüke oli. Suurepärased näitlejatööd ja kinematograafia on selle filmi tugevaimad küljed. Eriti paistab silma Kang-ho Song rollitäitmine. Tüüp juba "Gwoemulis" andis endast maksimumi, kuid siin ületab ennast mitmekordselt... aga nagu mainitud, siis ega teisedki enda tööd halvasti ei tee. Lugesin veel, et Korea inimestele oli film veel eriti südamelähedane, kuna andis võimalikult täpse pildi 80ndate olust, kui riik veel sõjaväe-režiimi all ja seriaal, mida uurijad ülekuulamise ajal telekast vaatavad, oli üks populaarsemaid detektiiviseriaale üldse - lasti televisioonis pea 20 aastat.

Millegipärast on IMDb's movie connections all "Biyeolhan geori / A Dirty Carnival". Sai ka see film mõniaeg tagasi ära vaadatud. Samasse kategooriasse ma neid ei lahterdaks, kuid hinnet peavad küll mõlemad filmid samat jagama.

10/10
IMDb

3 Responses to 'Salinui chueok / Memories of Murder (2003)'

8. märts 2007, kell 01:12

Comment by Trash.

Minu jaoks siiani parim sarimõrvari film. Soovitan aga vaadata ka Thai serial killer draamat Zee-Oui. Mulle meeldis, kurb lugu, kuigi veidi juustuselt räägitud. Peaks samuti tõsilool põhinema aga pole viitsinud netist kinnitust otsida.

8. märts 2007, kell 01:14

Comment by Trash.

Kang-ho Song´i tseki ka filmides Presidents Barber ja The Quiet Family. Mees ON !!!

8. märts 2007, kell 01:25

Comment by paranoiadisco.

"The Quiet Family" mul siin järjekorras jah, ükspäev tuleb ära vaadata...