Blog Entry

Guisi / Silk (2006)

esmaspäev, märts 05, 2007 by , under


Režishöör: Chao-Bin Su
Osades: Chen Chang, Chun-Ning Chang, Bo-lin Chen, Yosuke Eguchi, Barbie Hsu, Kar Yan Lam, Kevin S. Smith jt.
Filmi pikkus: 108 min.

"The World's First Caught Spirit"

Olen siin tegelikult viimasel ajal päris kõvasti Aasia filmide lainel olnud, kahjuks pole aga erilist viitsimist või motivatsiooni siia blogisse midagi kirjutada. Antud filmiga ei lähe ma samuti kaugele, nimelt on teos Taivanist. Peamisteks põhjusteks muidugi, miks ma selle ette võtsin, olid muidugi filmisõprade Trashi ja Tauri filmi ülistavad postid. Omamoodi pühitsesin "Guisiga" sisse ka uue härrade LCD-teleri, mis meie elamisse sattus.

Teadlaste rühm on suutnud vangistada ühe noore poisi vaimu. Teda hoitakse uue tehnoloogia (reaalselt eksisteeriv menger sponge) abil ühes mahajäetud maja toas kinni. Et välja selgitada, kust poisi hing pärit on ning miks ta üldse seal on (keskusmiksmilleks), kutsutakse appi superpolitseinik Ye Qi-Dong, kes oskab huultelt lugeda ja relvaga täpselt lasta.

Nagu teada on õudusfilmitraditsioonid läänes ja idas erinevad. Läänes armastatakse siiamaani hullunud eraldatud kohtades elavatest maniakkidest rääkida (kuigi j-horrori buum on viimasel ajal filmidele tohutu jälje ka sealpool jätnud) ning Aasias on meeldib kõigile mustade juustega vaimud, kes on surnud suure vihaga ja nüüd soovivad kõigile halba. "Guisi" tegelikult oskuslikult suudab võtta parimad küljed juba suht ära leierdatud Aasia horrorist ning lisab juurde näts draamat, ulmet ja võmmikat ja tulemus, peaks mainima, on ikka päris veenev. Mis mulle istus oli, et lõpust oli ära jäetud juba totaalseks juustuks muutumas suurem sisupööre. Miskipärast ma juba filmi keskel mõtlesin igasuguseid totraid stsenaariumeid tegevuse seletamiseks välja, kuid nagu välja tuli, siis siiski suhteliselt asjata. Ja kogu see siiditeema? Öeldi ju filmis, et siid seob kahte hinge, leian, et siidi asemel oleks võinud olla ka suvaline lõng, mõtet ta muutnud ei oleks. Viriseks muidugi üpris juustuste ja odavalt lahendatud arvutiga tehtud effektide pärast, mida õnneks ülemäära palju ei olnud. Emotsionaalne ja armas lõpp siiski korvas paljugi.

Kokkuvõtvalt võib öelda, et erilisi muudatusi mu Aasia horrori topis ei tee. Oli mõningate uudsete ideedega hea film, kuid siiski mitte suurepärane. Siiski kardan, et sellel filmil on potensiaali varsti silma jääda mõnele Mikidemaa produtsendile, kes soovib seda ka enda kaasmaalaste silmadele töödelda.

7/10
IMDb

Selline näeb siis välja see nö. "Mengeri jurakas"

7 Responses to 'Guisi / Silk (2006)'

6. märts 2007, kell 00:36

Comment by Trash.

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

6. märts 2007, kell 00:39

Comment by paranoiadisco.

Tehtud!

6. märts 2007, kell 01:34

Comment by Trash.

Ebaõnnestus. Saidi invitation süsteem ei tunnista hotmail aadresse. Saada mõni muu aadress.

6. märts 2007, kell 16:29

Comment by Trash.

Saadetud !

Kustutan oma maili aadressiga postituse, rohkem midagi jagada ei ole. He he !

6. märts 2007, kell 19:18

Comment by paranoiadisco.

Ou, tänks mees!

10. märts 2007, kell 22:47

Comment by Tauri Punder.

Mengeri Jurakas on saadaval igas kohalikus mänguasjapoes ka?

10. märts 2007, kell 23:25

Comment by paranoiadisco.

Jah, praegu seda kommentaari kirjutades ka laes seisan.