Blog Entry

Black Sheep (2007)

kolmapäev, august 22, 2007 by , under



Režissöör: Jonathan King
Osades: Nathan Meister, Danielle Mason, Peter Feeney, Tammy Davis, Glenis Levestam jt.
Filmi pikkus: 87 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0779982/

"Get the flock out of here!"

Lambaterror on kohal! Kui esimesed pildid veriste lõustadega lammastest netti lekkisid tekkis projekti kohta huvi ning kui esimene teaser üles pandi olin ma müüdud. Niimoodi kujunes "Black Sheep" üheks oodatumaks filmiks see aasta. Asjale lisas muidugi veel vürtsi see, et film on üles võetud looduslikult kaunis Uus-Meremaal ja see, et sealtkandist on pärit ka kaks parimat splatsticki - habemeta Jacksoni "Bad Taste" ja "Braindead".


Henry Oldfield naaseb lapsepõlvekodusse, et vennale maha müüa enda osa farmist. Mida ta aga ei tea on, et salaja teeb vend lammaste peal geneetilisi eksperimente, et luua uus, võimekam ja täiuslikum tõug. Tänu kahele saamatule keskkonnaaktivistile saab aga üks mutantlammas vabadusse ja varsti peavad inimesed vastu astuma karjale verejanulistele lammastele.

Peale vaatamist tundub Peter Jacksoni nime mainimine veel loomulikumana kui enne. Paistab, et see gore ja komöödia ühendamine jookseb seal juba veres, sest Jonathan King saab antud filmiga hakkama just nii nagu sai Jackson aastal 1992. Film, mis paneb rohkem rõhku absurdsele ja kohati jalaga-perse-huumorile kui horrorile. Horroriks saabki nimetada seda vaid uhkelt demonstreeritava gore pärast, mille eesmärk jälle aga on saavutada humoorikas lõpptulemus. Kuigi tänapäeval on väga moes kasutada digitaaleffekte, siis on minule ikka südamelähedasem võltskehaosade ja -vere kasutamine ning Weta Workshop poolt loodud effektid on nagu rusikas silmaauku. Verd loobitakse seintele ämbritega ja kaelaarter pumpab verd kolm korda kõrgemale ja kiiremini kui tegelikult peaks. Ka lähistseenides kasutatud robotlambad paistsid väga šeffid ja vihased välja.


Kogenud silm võttis siit filmist välja ka väikse kummarduse zombie filmidele. IMDb's oli keegi väga tabavalt öelnud "zombie film... with sheep". Põhimõtteliselt tõsi. Lammaste poolt puretud inimesed tõepoolest muutusid zombiedeks, võinoh täpsemalt öeldes lammasteks. Lammasteks, kellel otsekohe tekkis ka isu inimliha järgi. Väga mõnus lüke jällegi filmitegijate poolt.

"Braindead" ja "Evil Dead" seeria austajatele julgen kindlasti antud tükki soovitada, pettuda ei tohiks küll, kui seda just selle sama nurga alt vaatad nagu eelmainitud teoseidki. Ühtlasi on mul ka hea meel, et vahepeal vaimusurmas olnud splatstick on jälle jalad alla saanud ning näitab elujõudu ("Evil Aliens", "Severance", "Feast" ja nüüd "Black Sheep"). Huvitav on ka fakt, et Hispaanias näitas levitaja filmi grindhouse'likult double feature'na, partneriks brittide "Severance".

9/10

3 Responses to 'Black Sheep (2007)'

23. august 2007, kell 01:00

Comment by Trash.

Severance ? Jätame meelde.

23. august 2007, kell 01:05

Comment by paranoiadisco.

"Severance" istus mulle jah, kuid tapjalambaid julgen küll sulle soovitada.

23. august 2007, kell 02:08

Comment by Trash.

Severance on isegi Opsil olemas, tuli tänu IMDb-le meelde.