Blog Entry

Dead End (2003)

neljapäev, august 16, 2007 by , under

Režissöör: Jean-Babtiste Andrea ja Fabrice Canepa
Osades: Ray Wise, Lin Shaye, Mick Cain, Alexandra Holden, Billy Asher, Amber Smith jt.
Filmi pikkus: 85 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0308152/

"Read the signs."

Harringtonid sõidavad traditsiooniliselt vanavanemate juurde jõule tähistama. Seekord aga otsustab pereisa peatee asemel kohale jõuda mööda kõrvalteed. Peale selle, et ta roolis magama jääb ja peaaegu kokkupõrke tekitab, paistab ka, et ta on vale tee valinud. Varsti hakkab neile end aga ilmutama naine valges ning paistab, et temaga on ka seotud autosolijate järjestikused surmad.

"Dead End" oli sellise indie-maiguga mõningase musta huumoriga vürtsitatud õõvafilm. Karaktereid oli vähe ning tegevus toimus peamiselt autos või selle lähiümbruses, selline minimalistlik atmosfäär toimis siin küll mõnusalt. Kahjuks rikkus filmi ära tobe sisupööre, mille lahti hammustamisega mul erilisi raskusi ei tekkinud. Kui nähtud on selline teini-õudukas nagu "Reeker", siis ei tohiks film erilist põnevust pakkuda kuna lõpupüänt on pea üks-ühele sama. Noh, see põhimõtteliselt rikkuski kogu filmi minu jaoks ära - kui lõpplahendus teada ei paku ka selleni triivimine enam erilist pinget. Millegipärast on film juba vaatajate poolt tembeldatud kultusklassikuks. Vastu vaidlema ei hakka kuna eeldused selleks on tal ju tegelikult olemas - filmil on omapära. Ühe korra vaadata kõlbas, kuid teist korda vaevalt, et tee plaadimasinasse leiab.

5/10

2 Responses to 'Dead End (2003)'

17. august 2007, kell 13:29

Comment by J.

Oh, aitäh meeldetuletamast. Ma täiesti unustasin ära, et pean endale selle filmi kuskilt hankima ja pole selle hankimisega üldse tegelenud. Nüüd võtan jälle probleemi käsile.

Ma märgiks ära, et Reeker on vändatud paar aastat hiljem ja seetõttu jääb mulje, et selle filmi rikub ära see uuem ideid sisse vehkiv film, kuigi Dead End oli originaalne (?)
Pole tarvis püänti põhjalikult lahti seletama hakata - ma pole kumbagi näinud ja kavatsen Dead Endi lähitulevikus nautida.

17. august 2007, kell 17:22

Comment by paranoiadisco.

Jah, selles on sul õigus, et Reeker uuem on. Kahjuks aga sai mul see enne Dead End'i juba vaadatud, millest ise-enesest on kahju...