Blog Entry

KULTUSREZHISSÖÖR DAVID LYNCH KÜLASTAB EESTIT

reede, november 02, 2007 by , under


Teisipäeval, 6. novembril saabub Eestisse legendaarne rezhissöör ja maalikunstnik David Lynch (Twin Peaks, Mulholland Drive, Eraserhead, Blue Velvet, Lost Highway).
Lynch külastab Eestit rezhissöör Veiko Õunpuu ja näitleja Taavi Eelmaa kutsel.
Ta esineb siin loenguga “Film, Creativity and Consciousness”, milles pakub sissevaadet enese erakordselt mitmekülgsesse loomingusse nii maali, muusika, animatsiooni kui filmi alal, ning selle lättesse, mis asub tema enese sõnul rohkem kui 30 aastat väldanud meditatsioonipraktikas.
Kaaslektorina osaleb loengul ka maailma juhtiv superstring füüsik John Hagelin, kes analüüsib meis esinevat loovust kaasaegse füüsika perspektiivist. Lynch’i loengut saab kuulata ja talle tema loomingu kohta küsimusi esitada kino Kosmose suures saalis kolmapäeval 7. novembril kell 16.00. Pressi ootame osalema pressikonverentsil tund aega enne loengu algust.

Eestis viibides külastab kuulus lavastaja ka Von Krahli teatrit, ning loodab visiidi ajal muuhulgas kohtuda ka president Toomas Hendrik Ilvesega.

lisainfo:

tristan@punk.ee
53 402010



Nii ongi ja rohkem lisada pole vast midagi...

3 Responses to 'KULTUSREZHISSÖÖR DAVID LYNCH KÜLASTAB EESTIT'

2. november 2007, kell 17:44

Comment by Unknown.

Vean kihla, et Ilves ei tea Lynchi filmidest maad ega ilma (peab tõdema, et minagi ei tea), hea seegi, kui ta mehest üldse midagi kuulnud on!

5. november 2007, kell 00:35

Comment by paranoiadisco.

Usun, et eks asjapulgad viivad Ilvese kindlasti kurssi, mis masti mehega on tegemist, kui see kohtumine peaks toimuma.

Suruvad näiteks kätt ja räägivad jänestest?

5. november 2007, kell 01:50

Comment by Trash.

Ilves teab Lynchi kindlasti. Vaadake kasvõi kunagisest Kroonikas presidendi alternatiivmuusika CD-de kollektsioonist tehtud fotot. Isiklikult olen Ilvesega aastaid tagasi koomiksitest rääkinud nii, et mees on kindlasti ka muude alternatiivsemate vormidega tuttav.

Ise teema on see kui tähtis presidendi kantselei koha pealt sellist kohtumist peetakse. Mina näiteks ei peaks seda tähtsaks, kultuuriministrist peaks piisama kui väga vaja on teemat kergitada.