Blog Entry

'Brain Damage' (1988)

reede, november 17, 2006 by , under

Režishöör: Frank Henenlotter
Osades: Rick Herbst, Jennifer Lowry, Gordon MacDonald, Theo Barnes, Lucille Saint-Peter jt.
Filmi pikkus: 86 min.

"It's A Headache From Hell!"

Uh, kuramus, kool on viimasel ajal nii pingsaks kiskunud, et pole enam aega isegi filmi vaadata. Nüüd reede käes ja lõpuks sai veits lõõgastuda ka. Seekord kaaslaseks Henenlotter'i 1988. aasta tükk 'Brain Damage'.

Brian ärkab ühel päeval ja avastab, et tema tema voodi on verine ning kuklal on salapärane auk tekkinud. Selgub, et tema lähedust otsib naabrite (kaks toredat vanurit) juurest plehku pannud parasiit, Aylmer. Aylmer osutub aga lahedaks kaaslaseks, kuna suudab Briani ajusse süstida hallutsinatsioone tekitavat vedelikku. Brian aga ei taipa, et samal ajal, kui ta tripib, kasutab Aylmer teda, et enda nälga - inimeste ajudega - rahuldada.

Henenlotter teeb selle filmiga seda, mida Aronofsky tegi 'Requiem for a Dreamiga' - annab meile lihtsurelikele teada, et narko on paha-paha - ainult ta teeb seda 12 aastat varem, 12 korda veidramalt ja lõbusamalt. Hehe. Okei, nali naljaks. Antud teos ei jää sugugi alla tema eelmisele (ja nüüdseks ka juba kultusmaigulisele) filmile 'Basket Case', võibolla isegi pisut ületab seda, on ju nüüd lisatud filmi ka väike kõrvalmõte. Mina vähemalt enam ussikesi, kes mind narkoga tahavad kostitada, ei usalda...

6/10

IMDb

"Drugs are bad, mkayy?"

0 Responses to ''Brain Damage' (1988)'