Blog Entry

'Koroshiya 1' (aka 'Ichi the Killer') (2001)

esmaspäev, november 06, 2006 by , under

Režishöör: Takashi Miike
Osades: Tadanobu Asano, Shinya Tsukamoto, Nao Omori, Alien Sun jt.
Filmi pikkus: 129 min.

"Ai wa, kanari itai. (Love really hurts.)"

Kuna viimasest korrast, kui ma antud Miike suurteost nägin, on ikka korralikult aega möödas (u. 3 aastat) ja DVD kohe käe kõrval oli, otsustasin veelkord selle suurepärase linatüki ära vaadata.

Yakuzade liider kaob ühel ööl mitme miljoni jeeniga. Tema ustavad jõuguliikmed, eesotsas masohhistist Kakihara, alustavad tema otsinguid. Kakihara julmad ja verised meetodid aga vihastavad teisi yakuza jõuke ning ta heidetakse oma jõuguga sündikaadist välja. Tuleb välja, et yakuza-bossi vargus on vaid tühine osa suurejoonelisest plaanist, kus niitide tõmbajaks on endine politseinik, kes põhiliselt oma plaanide elluviimisel kasutab psühhopaadist killerit Ichit.

Pean Miike't üheks geniaalsemaks tüübiks filmimaailmas. Kui 'Visitor Q' jäi minu jaoks liiga ähmaseks , 'IZO' liiga filosofeerivaks ja 'Audition' liiga aeglaseks, siis 'Ichi the Killer' oli täpselt rusikas silmaauku. Must huumor, peen ultraviolence ja igasugused perverssused on selle filmi läbivateks teemadeks. Eriti tooks välja Kakihara tegelaskuju, kes minuarust on üks coolimaid anti-kangelasi üldse. Ja noh, ega Ichi ka kaugele ei jää, tüüp saab ainult siis lahti, kui kedagi vägistatakse või tapetakse.

Ichi saab ka naistega hästi läbi

Järgmiseks võtangi ette 'Ichi the Killer' prequel'i '1-Ichi' ning 'Gozu' peaks ka ükskord juba ära vaatama...

Oot, see on vist esimene siis: 10/10!

Kahju, et laupäeval õõvaööga seoses ETV pealt Miike 'One Missed Call' ei näinud, nautisime seltskonnaga peenemaid napse ja sattusime filmi peale alles poole pealt ning kõik olid juba liiga lõbusas meeleolus, et filmivaatamisest midagi välja tuleks. :/ 'Open Water' see-eest oli päris hirmuäratav visioon. Kuskile ookeani peale mina enam sukelduma ja ujuma ei tiku...

IMDb

2 Responses to ''Koroshiya 1' (aka 'Ichi the Killer') (2001)'

8. november 2006, kell 16:48


Mulle meeldib Miikelt enim Shinjuku triloogia. Ka VisQ ja DOA olid väga head. Selle Ichiga on jälle natuke...no mitte nii...

8. november 2006, kell 16:50

Comment by paranoiadisco.

Nojah, siin tuleb jälle mängu maitsete erinevus...