Blog Entry

'Lao Mao' ('The Cat') (1992)

esmaspäev, november 13, 2006 by , under

Režishöör: Nam Lai Choi
Osades: Philip Kwok, Siu-Ming Lau, Waise Lee, Christine Ng, Gloria Yip jt.
Filmi pikkus: 84 min.

Super-veider kung-fu gore Hong Kongist!!

Paistab, et Nam Lai Choi ei ole lihtne kutt. Tema vast kõige tuntum tükk 'Lik wong' on (ja arvatavasti ka jääb) üheks kõige veidramaks kung-fu filmiks, mida minu silmad nägema on pidanud. Noh, ega 'The Cat' sellest kaugele maha ei jää...

Kirjanik Wisely räägib meile loo enda sõbrast, kellel on pidevalt veidrad kokkupuuted oma naabritega. Tuleb välja, et naabrid - neiu, vana mees ja nende vapper liider, kass General - on pärit kosmosest ja peavad siin maal leidma kaks artefakti, et hävitada samuti kosmosest pärit monstrum, kes on võtnud endale kohaliku politseiinspektori kuju ning tahtmatult meenutab midagi 'The Thingi' ja 'The Blobi' vahepealset. Ei ole kerge millelegi nii hullumeelsele lühidat sisututvustust kirjutada.

See film oli just nii veider, kui see kõlab. Mingisse žanripiiridesse on seda päris raske toppida - mingil määral oli siin kõike - komöödiat, horrorit, kung-fu'd, ulmet. Kuid just see teebki asja nauditavalt jälgitavaks, kui sa muidugi näitlejatöödesse ja dialoogi (stiilis: A - "Business is business, police or thugs pay alike!" B - "Collect it from hell!") eriti ei süvene, mida sa sellise filmi puhul niikuinii ei tee. Paneb muidugi mõtlema, et mis autoril peas toimus, kui ta seda filmis või, et kui tõsiselt ta ise kogu seda protsessi võttis. Arvatavasti LSD. Kuidjah, peale igat sellist filmi kiindun ma järjest rohkem sellisesse hullumeelsesse, juustusesse Hong Kongi kung-fu horrorisse. Polegi veel kuskil filmis näinud sellist haiglast ja verist kassi ja koera vahelist kung-fu võitlust prügimäel nagu antud teoses. Uh-uh. Respekt Nam Lai Choi!

Peale seda tuleks korra veel 'Story of Ricky' DVD peale visata...
Igatahes soliidsed 6/10 lähevad küll Hong Kongi.

IMDb

Klassika - Kass vs. Koer

0 Responses to ''Lao Mao' ('The Cat') (1992)'