Blog Entry

'Stacy: Attack of The Schoolgirl Zombies' (2001)

pühapäev, november 12, 2006 by , under

Režishöör: Naoyuki Tomomatsu
Osades: Natsuki Kato, Tomoka Hayashi, Hinako Saeki, Norman England, Toshinori Omi, Youji Tanaka, Yasutaka Tsutsui jt.
Filmi pikkus: 80 min.

Jätkame siis Aasia kino lainel.

21. sajandi alguses valitseb maailmas kaos - 15-17 aastased tüdrukud surevad teadmata põhjustel ja ärkavad ellu verejanuliste zombidena (ehk siis "Stacydena"). Enne surma valdab tüdrukut aga üleüldine eufooria ("near death happiness" - NDH). Stacy võib tappa vaid tema armastatu, perekond või spetsiaalselt loodud eliitrühm Romero Repeat Kill (!) ning Stacy saab tappa ainult tükeldades tema keha 165 tükiks. Tavaline.

Bruce Campbell's Righ Hand 2. Jah, mulle üks paluks :)

Film koosneb kahest väiksest stoorist. Üks pool räägib nukumeistrist, kelle NDH all kannatav tüdruk välja valib, et ta tema nö. re-killiks, kuid ta Stacyks muutub. Teine pool aga jälgib Romero üksust ja nende peamajas toimuvat, mis lõpuks väga kahtlaselt 'Day of the Dead' lõppu meenutava finaalini välja jõuab. Kuigi stoorist võiks vastupidist järeldada, vaevleb film tõsise tegevuse puuduse käes - kaks lõdvalt kokkuseotud liini, mis nagu ei tahakski kuskile jõuda, ja siis äkki finaal, mis nagu ei eeldakski mingisugust sissejuhatust. See selleks. Visuaalne pool muidugi oli väga ilus, effektidega oli samuti vaeva nähtud - päid ja jäsemeid lendas, auke tekitati kehadesse jne. Kõigele sellele veel lisaks mahe "keel põses" huumor ja koolivorme kandvad tüdrukzombid. 'Braindead' ja 'Bad Taste' perioodi Peter Jackson oleks uhke. :)

Plusspunktid ka muidugi Teleturu taolises programmis müüdava sae, mis sobivalt kannab ühe tuntuima b-filmistaari Bruce Campbelli nime, ja vannabii re-killijatest tüdrukutebande, kellest üks mulle kangesti Street Fighterist ühte tegelaskuju meenutas (Chun-Li jah), pealt!!

Stacy sobivalt 165 tükiks lõigutud...

5/10

IMDb

3 Responses to ''Stacy: Attack of The Schoolgirl Zombies' (2001)'

13. november 2006, kell 02:11

Comment by Trash.

"Wild Zero" on minu jaoks parim jaapani zombiefilm aga seda vist küll tänu Guitar Wolfile vaid. Muud ( Versus, Junk...) on ikka üpris tüütud tundunud. : (

13. november 2006, kell 02:15

Comment by paranoiadisco.

Krt, polegi näinud neid Versust ja Junki, kuigi igaltpoolt käivad need nimed koguaeg läbi. Wild Zero meeldis endalegi, piisavalt kõike.
Üks meeldejäävamaid on ka Bio-Zombie aga see oli vist Hong-Kongi oma, kui ma nüüd õieti mäletan. Selle kehv dubleering on muidugi klass omaette.

13. november 2006, kell 02:27

Comment by Trash.

See Bio-Zombie on mul omalgi kusagil. Vaatasin 15 min. ja jäi pooleli nagu 1001 muud filmi. HK jah.