Blog Entry

'Plague Dogs' (1982)

teisipäev, november 28, 2006 by , under

Režishöör: Martin Rosen
Hääled: John Hurt, Christopher Benjamin, James Bolam, Nigel Hawthorne, Warren Mitchell, Bernard Hepton jt.
Filmi pikkus: 82 min.

'Plague Dogs' on valminud 1977. aastal ilmunud Richard Adamsi samanimelise romaani põhjal. Režishööriks, produtsendiks ja stsenaristiks on Martin Rosen, kes oli ka Adams'i eelmise romaani 'Watership Down' ekraniseeringu autoriks.

Rowf ja Snitter on mingisuguses laboris kinnihoitavad koerad, kelle peal igasuguseid katseid korraldatakse - Snitteri peal on läbi viidud ajuoperatsioon ja Rowfi peal viiakse läbi uurimust, et kui kaua suudab ta vee peal püsida ennem kui upub. Õnneks suudavad koerad vangistusest põgeneda. Koertele järgneb jaht, kuna neid peetakse võimalikeks katku kandjateks.

Nagu ka Rosen'i eelmise teosega 'Watership Down', ei ole ka antud linatükk lastele mõeldud. Algas film juba tugevalt - teadlased pealt vaatamas kaua koer vees suudab ulpida ja lõpuks näha koera veepõhja vajumas. Kuigi filmist võib järeldada, et sisse on põimitud väikene loomkatsete vastane mõtteke (Adams ise oli näiteks enda raamatus sobivalt loomkatsete labori nimeks pannud Animal Research and Scientific Establishment, ehk siis lühidalt ARSE - eestikeeli tagumik:)), lükkas Rosen kõik sellised jutud ümber, väites, et tegu on täiesti tavalise seiklusfilmiga. Tavaline on selle kohta kindlasti vähe öeldud - süda läks heldeks päris mitmel korral.


Kahjuks ei õnnestunud, mul näha uncut versiooni, mida herr Trash soovitas. Väidetavalt ei osanud tol ajal kinod kuidagi seda filmi kuidagi klassifitseerida ega sobivat reitingut anda, oli ju see esitatud animatsioonina (formaat, mida peamiselt lastefilmides kasutati), kuid teemad, mida teos puudutas olid poole emotsionaalsemad ning tugevamad. Nagu arvata oli, kukkus film kinodes täielikult läbi. Kui lõpuks VHS välja anti, olid jõhkramad stseenid filmist välja lõigutud.

Kopi-peist Wikipediast ja !!võimalikud spoilerid!!:

There are two versions of the film, an 82 minute version and a 99 minute version. The only country currently offering the full length film on DVD is Australia.

Many missing scenes are completely harmless and were only removed to reduce running time, however, one scene from the full length film was removed because of its shocking content. After a scene of a man falling from a crag whilst trying to shoot the dogs we see that he is clearly killed by the fall. We then see one dog move towards the body. In the full length film this scene is followed by a shot in which a helicopter flies over the snow-covered crags and valleys, cutting to a disturbing close-up shot of the man's body, ripped to shreds. It is clear that the dogs have eaten the corpse.

8/10

IMDb

2 Responses to ''Plague Dogs' (1982)'

29. november 2006, kell 23:57

Comment by Trash.

Mul on uncat na na na naaa naaa. Tegelikult on uncut versioon filmi austraalia ( või oli prantsuse ? ) reliisil, kuid vhs CONVERTED TO DVD. Kvaliteet pole tähendab kiita. Peaks lõpuni vaatama, kuid only audio ja veel selline ebaühtlane muudab õhtuse vaatamise võimatuks. Kohati karjutakse ja siis taas sosistatakse.

30. november 2006, kell 00:00

Comment by paranoiadisco.

Wikipedia väidab, et Austraalia reliis jah.