Blog Entry

'Clerks 2' (2006)

pühapäev, november 19, 2006 by , under


Režishöör: Kevin Smith
Osades: Brian O'Halloran, Jeff Anderson, Rosario Dawson, Trevor Fehrman, Jason Mewes, Kevin Smith
Filmi pikkus: 97 min.

"They Still Don't Like You. In Fact, They Like You Even Less."

Kevin Smithi eelmine tükk 'Jersey Girl' oli ikka täielik ämbrisse astumine (no kammoon, Jennifer Lopez?!). Sellele eelnenud filmid on aga ikka puhas kuld - jah, mulle isegi 'Jay and Silent Bob Strike Back' peldikuhuumor oli mokkamööda. Kõige nõrgemaks imo jäigi vist 'Mallrats'. Kui ta nüüd paar aastat teatas, et järgmiseks võtab ta ette enda esimesele filmile 'Clerks.' järje vorpimise, tegi see minul päeva kohe paremaks. Sai siis nüüd ka pilk peale heidetud...

Tegevus leiab aset 10 aastat pärast esimese osa sündmusi. Dante ja Randalli väike poeke QuickStop põleb maha ja nad leiavad tööd kiirtoidurestoranis Mooby's (jah, seesama, mille juhtkonda Matt Damon ja Ben Affleck 'Dogma'-s terroriseerisid). Dante on endale naise leidnud ja plaanib New Jersey'st lahkuda. See aga ei taha kuidagi sobida temaga koos juba üle 10 aasta töödanud Randall'ile, kui ka tema uuele ülemusele Becky'le ning üritavad teda igatepidi ümber veenda.

Smith teeb järjekordselt filmi enda fännidele, ei koti teda kriitikute ja nende, kellele Smithi maailm on täiesti võõras, arvamus. 'Clerks 2' ongi nagu esimene osa - Brian O'Halloran'i ja Jeff Andersoni amatöörlik näitlemine, filosofeerimine väga tähtsatel teemadel - Lord of the Rings vs. Star Wars, seks, rassism, religioon, abiellumine jms. muidugi ka... khm... ass-to-mouth. Ainult, et seekord on Smith filmi alla pannud ka "veidike" raha ning lisanud värvid. Tuttavates nägudest astuvad ka väikeste osadega filmist läbi näiteks Jason "Picklefucker" Lee, Ben "olen-Kevin-Smithile-võlgu" Affleck ja loomulikult meie lemmikud narkodiilerid Jay ja Silent Bob, kellest on taastusravi käigus kasvatatud usklikud. Loodetavasti jääb 'Clerks 2' Smith'i New Jersey saaga viimaseks episoodiks, selleks sobib ta ikka täielikult. Kuuldatavasti pidigi ta järgmiseks ette võtma horror-projekti. Ei kujuta ette, mis sellest välja tulla võib, kuid pöidlad pihus, et järjekordne kullatükk.

Polegi ammu juba nii palju naernud: 7/10

IMDb
Ametlik võrgukodu

"You never go ass to mouth!"

0 Responses to ''Clerks 2' (2006)'