Blog Entry

Blood: The Last Vampire (2000)

pühapäev, mai 06, 2007 by , under

Režissöör: Hiroyuki Kitakubo
Osades: Youki Kudoh, Saemi Nakamura, Joe Romersa, Rebecca Forstadt, Stuart Robinson jt.
Filmi pikkus: 48 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0275230/

Kuna olen viimasel ajal ristiinimese kombel tööd rüganud, on filmide vaatamine ja blogi pidamine suht soiku jäänud. Eks nüüd mõneks ajaks ongi periood, kus ei jõua lihtsalt nii palju sissekandeid teha. Proovin siiski endast parima anda.


"Blood: The Last Vampire" räägib loo Saya'st, kes on viimane teadaolev vampiir maa peal. Töödates Ameerika valitsuse heaks, peab ta teise ilma saatma halbade kavatsustega deemoneid. Järjekordsel missioonil saadetakse ta ühte kooli, kus ta peab tuvastama seal tegutsevad kurjamid.

Esiteks peab mainima, et selle anime suurimaks plussiks ja miinuseks on selle pikkus - ca kolmveerand tundi. Filmi lõppedes jäi kuidagi poolik tunne, kuid järele mõtlema hakates oli hea, et ta kauem ei kestnud. Tegevustik oli kuidagi kaootiline, põhjendusi ja selgitusi eriti ei tahetud millelegi jagada. Näiteks Saya täpsem minevik, antud deemonite päritolu jne. Ka filmi visuaalne pool ei suutnud keskpärasusest üle olla. Hästi mõjus arvutitega mukitud background, samas ei oldud sellega liialdatud. Mis mind võibolla veidike häiris olid tegelased, kes olid joonistatud suhteliselt tuimad ja elutud. Võib-olla pidigi see nii olema, et suhteliselt sünge temaatikaga kokku paremini läheks. Minule igatahes ei istunud. Keegi oleks võinud vähemalt korragi naeratada. Mis veel teda teistest endasugustest eristab oli, et kasutati nii inglise kui ka jaapani keelt. Korraga siis. Häälenäitlejad ise olid muidugi samuti tuimad, nagu need, kellele nad hääled andsid. Mainiks ära veel, et animatsioonist valmib ka 2008. aastal live-action, mida huvi pärast isegi vaataks, kuna kaldun arvama, et elus näitlejatega kukub sellest hoopiski midagi paremat välja.

5/10

3 Responses to 'Blood: The Last Vampire (2000)'

7. mai 2007, kell 23:51

Comment by Trash.

45 min on paras, kuigi tundus kunagi endalegi imelikult lühikesena. Praeguseks tsekkangi mingeid 25-35 minutiliseid animeid.

8. mai 2007, kell 08:19

Comment by paranoiadisco.

Järgmiseks on endal plaanis ära vaadata "Afro Samurai" - 5 x 21min.

8. mai 2007, kell 11:59

Comment by H.

Oo, see oli vist üks esimesi animeid mida ma nägin. Lühikeseks jäi mulle siis. Nüüd on miski Blood+ ka väljas, aga seda pole ma näinud.