Blog Entry

Nagai yume / Long Dream (2000)

kolmapäev, mai 16, 2007 by , under

Režissöör: Higuchinsky
Osades: Ken Arai, Kaei Asano, Shima Ashizawa, Eriko Hatsune, Masami Horiuchi, Shuuji Kashiwabara jt.
Filmi pikkus: 58 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0390290/

Dr. Kuroda poole pöördub noormees Mukoda, kes kaebab, et tema uned muutuvad iga ööga järjest pikemaks. Mukoda võetakse haiglasse, kus doktor teda jälgima hakkab. Mida pikemaks muutuvad Mukoda unenäod, seda enam hakkab ta väljanägemine ebainimlikumaks muutuma. Kuroda süveneb haigusesse niivõrd palju, et tema vaimse tervise ja olukorra üle hakkab muret tundma tema noor assistent Yamauchi.


"Long Dream" lavastaja Higuchinsky on tuntust võitnud peamiselt üsna kultusmaigulise "Uzumaki" pealt. Nagu ka "Uzumaki" põhineb antud tükk Ito Junji mangal. Erinevus seisneb vaid selles, et seekord on eelarve nõelapea suurune ja filmitud spetsiaalselt TV jaoks. Just nende kahe asja tõttu tulevadki välja filmi suurimad miinused. Kuigi režissöör on hästi hakkama saanud, luues minimaalsete ressursidega võimalikult kõheda atmosfääri, olnuks siinkohal küll tarvis mõõdukat rahasüsti, et antud, päris põnevast ja huvitavast, stoorist maksimum välja pressida. Praegune tulemus pani aga õlgu kehitama - oli ja nagu ei olnud ka. Osatäitjad ei olnud eriti pädevat ja ei suutnud tegevustikule enda poolt eriti midagi juurde anda. Ja mis kurat selle "taustamuusikaga" oli, kõrvadele mõjus see jube klaveriklimberdamine küll solvanguna. Õnneks lõppes film ära ennem, kui huvi oleks täiesti kadunud - 58 minutit oli sellele teosele küll paras.

4/10

"I NEED MY BEAUTY-SLEEP!!!!"

4 Responses to 'Nagai yume / Long Dream (2000)'

16. mai 2007, kell 22:39

Comment by Unknown.

"Kuigi režissöör on hästi hakkama saanud, luues minimaalsete ressursidega võimalikult kõheda atmosfääri..."
Aga toome veel näiteid analoogsetest filmidest. Ise ütleks "Phone Booth", "12 Angry Men" ja kindlasti on veel palju selliseid. "Cube" vist kah, ma ei tea, mis selle eelarve on...

16. mai 2007, kell 23:21

Comment by paranoiadisco.

"Phone Booth" kohta ei ütleks, tegu ju siiski blockbusteriga ja kõhedat õhkkonda seal on?
Kõige paremateks näideteks on imo odavamad aasia horrorfilmid. Piludel nupp nokib selliste asjade puhul... ja minu arvates oli "Session 9" hullumaja atmosfäär ka päris hästi välja kukkunud.

16. mai 2007, kell 23:48

Comment by Trash.

Session 9 is over already !!! Get over it !

: )

18. mai 2007, kell 21:24

Comment by Hauakaevaja.

Nonoh, minus äratas asi huvi...:P