Blog Entry

Acacia (2003)

teisipäev, märts 24, 2009 by , under


Režissöör:
Ki-hyeong Park
Osades: Hye-jin Shim, Jin-geun Kim, Oh-bin Mun, Na-yoon Jeong jt.
Filmi pikkus: 103 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0380164/

"The Root of All Evil"

Kui on suur kartmine filmivalikuga mööda panna, siis soovitan viimase aja Aasia horrorist küll pilgud mujale suunata, sest protsentuaalselt annab sealne õudusfilmitööstus välja arvatavasti kõige rohkem jama, kuna aga valik on suur ja lai, siis loomulikult tuleb välja ka paras ports õnnestunud teoseid. Nendega armastatakse aga ülistada kogu sealset žanri, mistõttu on tekkinud väär kujutelm, et iga järgnev K- ja J-horror suudab vähemalt mingist küljest end geniaalsena näidata. Mina langesin lõksu tänu sellele, et kogukonnas, mille liikmete Euroopa ja USA kino soovitusi ma hea meelega kuulda võtan, räägiti antud filmist, kui ühest parimast Korea horrorist. Filmist olid välja nopitud muidugi magusad kaadrid ja niimoodi olingi valmis veetma pea kaks tundi filmiga, millest kujunes selle aasta seni kõige raskem filmikogemus. Selle nihelemise tõttu kulus mul selle paari tunniga igatahes kaks paari pükse.


Paha film jutustab abielupaarist, kel pole õnnestunud lapsi saada ja seetõttu otsustavad lapsendada ühe ilusa poisslapse, kel on kombeks, Edvard Munchi maalist "Karje" inspireerituna, koledaid pilte joonistada. Kuna uus pereliige veedab rohkem aega aias oleva puu otsas istudes ja naabritüdrukuga flirtides, kui toas perel silmarõõmuks olles, otsustab abielupaarike rohkem rõhku panna oma lapse eostamisele, mis lõpuks ka õnnestub. Varsti ilmavalgust nägev tita aga tekitab kasupojas kadedust ja seetõttu hakkab ta puu otsas veel rohkem aega veetma, kuni pereisal kopa ette viskab ja poisist "lahti ütleb". Poiss aga sellise surmaga ei lepi ja asub hoogsalt pereliikmeid teistpoolsusest ahistama.


Tuleb au anda, sest koreakad suutsid vähemalt ühe asjaga üllatada: olin näinud küll lugusid kurja hinge tõttu tapamasinateks moondunud parukatest ja kontskingadest, kuid tapjapuu, kes enda õietolmu ja sipelgate abil inimesi terroriseeris, oli minu jaoks uudne kogemus. Muidu oli aga tegu põhjendamatult aeglaselt kulgeva, igava ning näotu tükiga, mis mõneks ajaks kindlasti igasuguse huvi sealse horror-kino vastu kustutas. Plaanis oli ära vaadata WHISPERING CORRIDORS-seeria ja rada7's kiidetud NOROI, kuid nende vaatamine lükkub nüüd arvatavasti teadmata tulevikku.

Paha, paha film.

2/10


0 Responses to 'Acacia (2003)'