Blog Entry

Sasquatch Dumpling Gang (2006)

esmaspäev, märts 02, 2009 by , under


Režissöör: Tim Skousen
Osades: Justin Long, Jeremy Sumpter, Addie Land, Joey Kern jt.
Filmi pikkus: 86 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0460925/

"An epic tale of nerds and turds."

Pärast NAPOLEON DYNAMITE ootamatut menu otsustas filmi režissööri Jared Hess'i assistendina töödanud Tim Skousen oma panuse anda sellesse noortekomöödia väikesesse alamžanri, kus peategelased ei ole tissi ja tussi jahtivad tiirased teismelised, vaid veidrate hobidega ja ebatavalise käitumisega nohikud, nende sõbrad ja perekond ja nende vastanditena esindatud "normaalsed inimesed". Mulle endale veidrikust Napoleon'i sekeldused väga meeldisid ja samalaadsed huumorit ootasin ka Jared Hessi järgmisest tükist NACHO LIBRE, mis kahjuks väikese pettumuse valmsitas. Tim Skousen aga on hakkama saanud filmiga, mis kannab suurepäraselt edasi seda kuiva ja veidrat huumorit, mis NAPOLEON DYNAMITE'st omapärase filmi tegi.

"Can't make this out of foam and duct tape"

Gavin Gore on noormees, kes omab suurt VHS-kollektsiooni televiisorist lindistatud jaburustest, mida ta teistele raha eest välja laenutab ning ülejäänud ajast sõpradega maja ees mõõgavõitlust harjutab. Kui ta ühel päeval oma seltskonnaga metsa nooleotsi otsima lähevad, leiavad nad raja seest hoopiski suured jäljed ja korraliku maha poetatud kangi, mida kohe lumeinimese omaks peavad. Tegelikult on selle taga hoopiski Gavin'i headbangerist naaber Zerk ja tema pidevalt mingisuguste ainete mõju all olev sõber Shirts, kes loodavad pettuse pealt piisavalt raha teenida, et Zerki võlg pangale ära maksta.


SASQUATCH DUMPLING GANG on justkui omamoodi kokteil, mille koostisosadeks on GUMMO, NAPOLEON DYNAMITE ja FUBAR. Igast filmist oleks nagu väikeseid detaile võetud ja nendest kokku pandud rahuliku tempoga kulgev, imala huumoriga ja friikide karakteritega komöödia - täpselt selline nagu ma 13-tänava blogist lugedes filmist ootasin. Võimsa mulletiga Justin Long varastab paratamatult koos oma särgitu sõbraga iga stseeni, kus neil midagi öelda, kuid ka larpivad nohikud ei suutnud enda tegemistega külmaks jätta. Eraldi tooksin välja paksu kondiga Hobie, juba tema väljanägemine wannabe-Keskmaa rüütlina/gamemasterina ajas muigama.

Muhe komöödia, mis oleks arvatavasti kahe silma vahele jäänud, kui 13-street inimesed poleks appi tulnud. Tänud siinkohal neile!

Loe ka:
http://13-street.blogspot.com/2009/01/sasquatch-dumpling-gang.html

7/10

Corndogs and mustaches - FUCK YEAH!

4 Responses to 'Sasquatch Dumpling Gang (2006)'

2. märts 2009, kell 23:11

Comment by Trash.

Imelik, et ma nägin alles nüüd 13 blogis seda postitust??!!!

3. märts 2009, kell 06:26

Comment by paranoiadisco.

Eks need silmad ole vigurvändad jah, näevad seda, mida tahavad...

3. märts 2009, kell 10:57

Comment by Bruno.

Kewl, et meeldis...
Siiamaani ajab naerma see coca topsiga tüüp : D

3. märts 2009, kell 11:03

Comment by paranoiadisco.

Yeah, Zerk, pork that piggy!