Blog Entry

From Within (2008)

teisipäev, märts 31, 2009 by , under


Režissöör:
Phedon Papamichael
Osades: Elizabeth Rice, Thomas Dekker, Kelly Blatz, Adam Goldberg jt.
Filmi pikkus: 89 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt1063056/

"If you believe in the light, you've got to believe in the dark"

Teismelistele suunatud õudusfilmid on ühed sellised, mille vaatamist mina igal võimalusel väldin. Kuid kuna lubadus oli antud vaadata ära terve After Dark Horrorfesti kava, olin ma tõesti sunnitud poolteist tundi veetma ilusate noorte inimeste, keelatud armastuse ja pahade needuste seltsis. Arvatasti poleks ma nii julget lubadust üldse teinud, kui oleks väheke suurema tähelepanuga filmide trailereid puurinud ja nende tausta kohta infot otsinud, sest selle kolmekordse oksepommi, mis mu pea kohal eile plahvatas, haisu on siiamaani tunda ning raisatud viie tunni asemel oleks saanud tõesti midagi asjalikumat teha - näiteks aknast pimedat tänavat vaadata ja autonumbreid üles kirjutada.


FROM WITHIN on lugu ühest Ameerika (arvatavasti lõunapoolsemas osariigis asuvast) väikelinnast, kus tänu Bruce Willise tütrele ja tema emost poiss-sõbrale hakkab möllama needus, mis iga järgneva ohvri enesetapuni viib. Kuna linna usklikest elanikud hakkavad rahutuks muutuma, peavad kohalik pastor ja tema poeg kiirelt süüdlase leidma - sobivaks ohvriks paistab ideaalselt sobivat metsas elav järjekordne emokutt, kellele ei meeldi kirikus käia. Nii hakkavadki linna redneckidest elanikud omal käel õiglust jalule seadma, samal ajal kui pastori poja tsikk hoopiski "satanisti" poole peale üle läheb. Oeh, niimoodi oleks see väga keeruline ja pidevaid käänakuid tegev lugu paari lausega kirja pandud.


Mis on selle filmi puhul kõige veidram on see, et see üldse festivali kavva võetud oli. Väga raske on teost, mis isegi ei püüa mingitest žanri reeglitest ja traditsioonidest kinni pidada, õudusfilmiks nimetada ja teda veel kinosaali tulnud fännidele veel sellena serveerida. Selliste filmide koht on CC Plaza kolmandas saalis, kus mustade juustega 15-aastased tüdrukud kokat lurbivad ja omavahel naeru kihistavad. Oma väiksele õele, kelle viimane lemmikfilm oli TWILIGHT, soovitan ma antud tükki kindlasti ja olen surmkindel, et talle see mingil määral meeldib ja soovitab seda enda sõpradelegi. Ise jään aga pead murdma kuidas saavad koolis vaheaegadel jutlustusi pidavad, piiblit tsiteerivad kirikupoisid olla linna kõige populaarsemad kutid, kellel lubatakse isegi kambates jõlkuda, mitteuskujaid peksta ning keda kõik tüdrukud salaja ihaldavad?

2/10

0 Responses to 'From Within (2008)'