Blog Entry

The Objective (2008)

reede, märts 06, 2009 by , under


Režissöör: Daniel Myrick
Osades: Jonas Bell, Matthew R. Anderson, Jon Huertas, Michael C. Williams, Sam Hunter jt.
Filmi pikkus: 90 min.
IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0962711/

"We haven't seen the real enemy"

Tänu võidetud kuldmehikesele müstikafilmi-kategoorias tekkis mõningane huvi THE BLAIR WITCH PROJECT'i ühe lavastaja Daniel Myrick'i uuema filmijupi vastu. Nõiafilm oli omal ajal ikka ehtsalt õudne filmielamus ja tänapäeval tuleb sellise kogemuse saamiseks filme lausa tikutulega taga otsida ja kui õnnestubki mõni lootustandva tüki otsa komistada, siis on lausa klassikaks saanud hea film ära rikkuda tobeda, kõike ette ja taha ära seletava lõpuga. Tänu Trashi kiidulaulule sai õnneks antud filmi peale enda väärtuslikku aega kulutada ja võib öelda, et asi oli seda väärt.


CIA agent saadetakse pärast kümne aastast eemalolekut taas Afganistani pinnale, et seal koos rühma eriväelastega mägedest üles otsida tähtis pühamees, tänu kellele oleks Talibani riigist väljajuurimine oluliselt kergem. Sellise põhjendusega pöördub agent muidugi esialgu sõjaväelaste poole, kuid kui mägedes hakkab juhtuma järjest veidramaid asju ja järjest väiksemaks jääb ka rühmaliikmete arv, pannakse missiooni tegelik eesmärk küsimärgi alla.


THE OBJECTIVE lõppedes oli mul täpselt selline tunne, et nüüd peaks algama juba kõigile tuntud Mark Snow teemalugu ja varsti peaks ekraanile tulema tuttavad Mulderi ja Scully näod, kelle laual antud juhtum kindlasti maandunud oleks. Ei taha kellelgi filmielamust ära rikkuda ja ei räägi siinkohal enam lähemalt, mis sõjaväelastega kõrbes juhtuma hakkab ja kellega neil vastamisi seista tuleb, kuid olen kindel, et lõpp, mis rohkem küsimusi üles tõstab, kui vanadele vastuseid annab, peaks suu mõneks ajaks lahti jätma kindlasti. Samuti on see on arvatavasti üks esimesi kordasid kui filmis suudetakse mägist kõrbepiirkonda näidata niivõrd hirmuäratavana - roll, mida tavaliselt täidavad paksud põlismetsad.

Väga korralik ulmesugemetega müstikafilm!

Loe ka:
http://trash-can-dance.blogspot.com/2008/08/objective.html

7/10

0 Responses to 'The Objective (2008)'