Blog Entry

Halloween Special: 'Notti del terrore, Le' (1981)

teisipäev, oktoober 31, 2006 by , under

Režishöör: Andrea Bianchi
Osades: Karin Well, Simone Mattioli, Roberto Caporali, Claudio Zucchet, Raimondo Barbieri, Antonella Antinori, Peter Bark jt.
Filmi pikkus: 85 min.

"When the moon turns red, the dead shall rise!"

Tuntud kui ka:
Burial Ground, Burial Ground: The Nights of Terror, Nights of Terror, The Zombie Dead, Zombie 3: Le notti del terrore, Zombie Horror

Itaalia zombihorroriga ongi nii, et kas on sitt film või on nii sitt film, et on juba lausa lust vaadata. Käesoleva teose võib sinna viimaste sekka liigutada. Halb dubleering, halb näitlemine, piisavalt gore, samuti oli juba esimese 10 minuti jooksul kaks väikest seksstseeni... mida veel tahta? Halloweeniks täiesti sobiv vaatamine!

Tänks kutt, sinu pärast näen ma kaks aastat luupainajaid

Professor kaevab üles hauakambri, mis kubiseb zombidest. Samal ajal on ta aga kutsunud sõbrad-tuttavad enda villase pidutsema. Niiet pidulised peavadki siis hakkama elavaid laipasid kantseldama.

Zombide grimm on antud aja ja b-filmi kohta väga soliidne, välja arvatud paar erandjuhtu, kus paistis, et maskide materjal sai otsa ja otsustati lihtsalt ära meikida. Zombid olid aeglased ja uimased, kuid päris intelligentsed - kasutasid inimeste tapmiseks kirveid ja vikateid, kui oli vaja uks maha murda siis hakkasid kambakesi suure palgiga ust maha peksma, loobivad naeladega inimesi seina külge kinni jne. Paistis isegi, et neile meeldis rohkem inimesi lõbu pärast tappa, kui neid süüa. Üks asi suutis mind zombidest veel rohkem "hirmutada" - 14-aastane poiss Michael (mängib Peter Bark), kellel oli keskealise nägu ja dubleeritud iniseva häälega mehe poolt. Nimelt oli poiss enda emast sedavõrd sisse võetud, et ei pidanud halvaks tema rindasid ja jalgevahet näperdada ja lõpuks veel emal rinnanibu ära hammustada. Tavaline poiss ühesõnaga. Lisaväärtust annab muidugi lõpustseen:
Right at the end of the film, when the two survivors are trapped in the workshop, the "Prophecy of the Black Spider" appears on the screen, for us to read. However in this prophecy, the word "nights" is wrongly spelt "nigths" and "propechy" is spelt "profecy."
Tänks kutt, sinu pärast näen ma kaks aastat luupainajaid pt.2

Soliidne ja ilus meelelahutus hämaraks teisipäeva õhtuks:
6/10

'Notti del terrore, Le' @ IMDb: http://www.imdb.com/title/tt0081248/
Peter Bark IMDb boardis: http://www.imdb.com/title/tt0081248/board/nest/52565273
'Notti del terrore, Le' trailer @ YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=F_9Qfo08lnY
Päris originaalne killimine: http://www.youtube.com/watch?v=BVT1ZzviMd4

3 Responses to 'Halloween Special: 'Notti del terrore, Le' (1981)'

2. november 2006, kell 18:13


See poiss näeb välja juskui noor Kyle MacLachlan.

2. november 2006, kell 18:15


See poiss näeb välja juskui noor Kyle MacLachlan.

7. november 2006, kell 02:39

Comment by paranoiadisco.

kes teab, äkki tegigi endale itaalias nime noorpõlves