Blog Entry

Equinox (1970)

pühapäev, aprill 15, 2007 by , under


Režishöör:
Jack Woods ja Dennis Muren
Osades: Edward Connell, Barbara Hewitt, Frank Bonner, Robin Christopher, Jack Woods jt.
Filmi pikkus: 80 min.

"It was a peaceful mountain retreat until IT came home..."

Peale "Schlock!" vaatamist tuli ilge tahtmine samast ajastust midagi ära kaeda. Uurisin siis ja see jäi silma, paistis esmapilgul jõle huvitav - mingid plastiliinikollid möllas ja stuff.

Veider vanamees koopas

Neli noort lähevad metsa piknikule. Seal satuvad nad aga mingisse koopasse, kus nende valdusesse saab kahtlane raamat. Raamatu peale ihuvad hammast aga ka kurjad jõud, eesotsas saatana endaga.

Kui sa metalit kuulad, siis tuleb saatan ja viib sind otsemaid põrgu!

"Equinox" oli algselt Mureni 6500 dollariga vändatud lühifilm. Film jäi silma väikesele filmikompaniile, kes soovis seda levitada. Ennem aga taheti film täispikaks teha ja rooli pandi Woods, et see lisamaterjali filmiks juurde. Soliidne lugu iseenesest. Film ise aga on ikka totaalne katastroof. Võibolla katastroof pole õige sõna, kuna sellel filmil on mingi oma võlu olemas - ta on selline armsalt kohmakas. Näitlejad ei suuda/oska oma tööd teha ja kõik kukub jõle naljakalt välja; dialoog on täiesti jabur; stop-motion (kolli)stseenid on ikka puhas komejant tänapäeval vaadates jne jne. Kas siis nii halb film, et on juba hea! Kahjuks mitte. Stoori ei suuda kuidagi kaasa haarata ja tegevustik on liiga random, et huvi kadus mul juba esimese 20 minuti jooksul. Teistkorda selle vaatamine oleks juba enda piinamine. Mulle tundub, et Sam Raimi on samuti seda filmi näinud, kuna see raamatuteema on päris sarnane "Evil Dead" teemaga (Book of The Dead).


Huvitav on see, et filmil on suhteliselt suur kultusväärtus ja arvatavasti sellepärast lasi Criterion ta ka mõni aeg tagasi DVD kujul välja. Loomalikult lisadekuhja ja veits parema pildiga.

4/10
IMDb

Filmi lõppedes oli mul täpselt selline nägu ees... hehe

0 Responses to 'Equinox (1970)'