Blog Entry

Dead and Breakfast (2004)

teisipäev, aprill 17, 2007 by , under


Režishöör:
Matthew Leutwyler
Osades: Ever Carradine, Portia de Rossi, David Carradine, Bianca Lawson, Jeffrey Dean Morgan, Erik Palladino jt.
Filmi pikkus: 88 min.

"It's like a bad horror movie, only worse."

On selge, et Leutwyler vaatas ära "Braindeadi" ja "Evil Dead" triloogia ja mõtles, et miks ei võiks tema sellise asjaga hakkama saada. Jabur komöödia segatud liitrite verega ja käreda gore'iga. Film, mis ei tahagi, et teda tõsiselt võetaks. Ta sai sellega hakkama. Igaks juhuks muidugi pani kaanele ka meeldetuletuse tagline näol, et mõni solvunult peale esimese pea maharaiumist filmi seisma ei paneks.


Kuus noorukit on teel sõbra pulma. Kahjuks eksivad nad teelt ja peavad öö veetma väikeses kolkalinnas - Lovelock ("Lovecock? Johnny, that's your hometown, isn't it? You love cock."). Öö veedetakse kohalikus külalistemajas. Hommikul aga peavad nad aru andma kohalikule šeriffile, kuna maja omanik ja tema kokk on surnud. See on aga alles kogu jandi algus, kuna varsti peavad noored hakkama võitlust pidama kohalike kurjast vaimust vaevatud elanikega - ütleks zombid, kuid filmis keelati neid zombideks nimetada!


"Dead and Breakfast" on tõsine wannabe-kultusfilm. Tammub enda eeskujude jälgedes tugevalt ja ei jäta võimalust neist vihjeid anda. Üks näide sellest on "Evil Dead" poster sahvris, kust mootorsaag leitakse. Filmi on peetud Ameerika vastuseks brittide "Shaun of The Deadile", kuid siiski jääb huumorit liiga väheseks sellise võrdluse jaoks. Noh, vähemalt prooviti. Filmi suurimaks plussiks on muidugi väga originaalsed zombid. Nad räägivad omavahel, peavad plaane, tantsivad jne. Lausa kahju oli vaadata, kuidas meie kangelased neid vaevata tükkideks tulistasid ja peksid. Huumori koha pealt veel nii, et parajalt suudeti ikka naljadega üle pingutada ja see üldpilti väga segas. Jutustaja rollis olev kantri trubaduur oli jälle omamoodi muhe lähenemine splattercomedy's, kuid kohati tundus ta siiski jälle üle piiri minevat enda parajalt veidrate viisijuppidega. Peab mainima, et gore-faktor on siin kõrge - ekraan on pidevalt punane, kehasid läbistatakse erinevate esimetega, pead ei püsi kehade küljes, relvaga lastakse päid pooleks jne. See tegi südame küll soojaks, itsitada sai. Ühe võimaluse saab see film ka veel, nimelt on huvi, et mida sõbrad sellest arvavad, et siis katsetan filmi seltskondliku poole ka ära.

7/10
IMDb

IMDb lehel sattusin ka informatsiooni peale, et raisad on kätte võtnud jälle ühe klassika uustöötlemise. Filmiks on "Creepshow" ja rooli on pandud Matthew Leutwyler isiklikult.

"My kung-fu senses are tingeling!"

2 Responses to 'Dead and Breakfast (2004)'

17. aprill 2007, kell 02:41

Comment by Trash.

Ma vaatasin jälle The Hamiltonsi ära. ÜLIKÕVA !!!!

17. aprill 2007, kell 11:49

Comment by paranoiadisco.

Nonoh. Eks peab ise ka siis kiiremas korras ära vaatama!